Sobre mi
Pàgina personal 


Qui?

Em dic Miquel Riera Codina, resideixo a Barcelona però els caps de setmana vaig a Tona, un poble de la Plana de Vic situat uns 60 quilòmetres al nord de Barcelona. Això em permet combinar els plaers de la vida rural amb els rigors de la ciutat. De fet, tinc força família per l'àrea d'Osona i el Ripollès. La vida rural i els animals, en especial les aus, han representat sempre un important centre d'atracció en la meva vida.  Així, per exemple, una part important de la meva investigació de doctorat tracta d'adaptacions moleculars al vol i la vaig realitzar amb els meus propis coloms missatgers.

Al costat oriental de la comarca d'Osona s'eleva el Montseny amb els seus boscos de roures, faig, castanyers, a més d'abets i altres pinàceas.

Què faig?

Sóc professor de Fisiologia i Fisiologia Comparada en la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. A més de la labor docent en Fisiologia humana, comparada i molecular, la meva recerca s'ha centrat en estudis sobre adaptacions moleculars de la sang i els glòbuls vermells al transport d'oxigen. Actualment estic portant una línia de cultius cel·lulars per estudiar aspectes de regulació de les funcions cel·lulars (transducció de senyals).

Per què aquesta Web?

Considero que hi ha activitats, aficions o tipus d'informació el contingut del qual complementa i forma part de la meva vida personal i que considero que pot ser  interessant per companys, amics i en general per els visitants d'aquesta web.