ALGUNS ASPECTES SOBRE EL RÈGIM D'ACTIVITATS DELS MISSATGERS

                                                                                                                                                                               

 

Vols diaris…                                                                                                                                                                 Inici

 

Coloms missatgers en vol En el vol els coloms utilitzen la regió de l'ala corresponent a les rèmiges secundàries i primera part de les primàries, una mica corbades, per mantenir-se en suspensió aprofitant la velocitat del vol. Després del batut inicial al iniciar el vol, aquesta zona de l'ala fa les funcions de planejador, l'impuls d'avanç el realitzen principalment amb moviments rítmic cap avall i endarrere de les últimes rèmiges primàries. És per això que els coloms han de tenir una certa concavitat en aquesta zona per assegurar un bon impuls d'avançament (es diu que han de tenir una bona “ventilació” de l'ala). De fet, per a l'avenç durant el vol de creuer els coloms realitzen batuts rítmics de les puntes de les ales, a manera de palades en l'aire por flexions de carp-metacarp i segon i tercer dits.

 

 

 

S'ha acabat el vol…

 

Després d'un vol continuat de 15, 20, 30 minuts o més, depenent del grau d'entrenament i de les condicions del grup de coloms, es posen en punts elevats del colomar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Avui hi ha bany…

 

Un dia o dos per setmana els coloms han de, i necessiten, banyar-se. En el meu cas ho fan al jardí. Quan fa gaires dies que no s'han pogut banyar, l'esperen amb ganes i gaudeixen molt amb ell, tant en temps de calor com de fred intens. De fet és gairebé una necessitat. El bany serveix per mantenir el plomatge en òptimes condicions. Si agafem una ploma doblegada, amb les barbes desordenades, la introduïm en aigua uns minuts, la movem en totes direccions i la deixem assecar al sol veurem com queda novament arreglada.

 

 

 

 

Després del bany als coloms els hi agrada posar-se al sol, eriçar el plomatge per afavorir l'assecat i ordenar-se les plomes amb el bec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dins el colomar espera el menjar, cal entrar

 

L'entrada del colomar ha de ser unidireccional, així s'evita que mentre uns coloms entren altres ja tornin a sortir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 El menjar. Cal afanyar-se, hi ha colomins que esperen i són bastant impacients

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Però també és important prendre minerals, per exemple els que hi ha a la terrina

 

 

 

 

 

 

 

 

De totes maneres, sempre hi ha els que prefereixen donar unes voltes més pel jardí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fins i tot algun aprofita per emportar-se quelcom per millorar el seu niu...